Samarbete med FrittFlyt OMEGA-3
(null)
 Bilder: Fotograf ulrika.g
 
Alltså-jag har rört på mig sen jag var ganska liten, sen jag började gå tror jag men du fattar allt som man gör när man är liten sprungit, lekt ute, hoppat, byggt kojor och klättrat i berg. 
Har också varit delaktig i olika sporter, som tex pingis men haha mitt bollsinne var väl sisådär och ganska snabbt så kom jag istället in i friidrottens värld. Jag tror att jag var ca tio år nånting när jag började träna där, och mycket berodde nog på att min storasyster redan hade börjat några år innan mig.
 
Jag var aktiv och tävlade fram tills jag var 20-21 år. En orsak till att jag slutade var för att jag började arbeta inom vården när jag var sjutton år, på sjukhuset och där arbetade vi varannan helg och ca tre kvällar i veckan. Svårt att kombinera med träning och tävling som ja alltid låg just på kvällar och under helger.
 
 
 
 
GAMLA MERITER 
 
Men det jag pratar om är ju GAMLA meriter nu och det handlar ju om att underhålla sin kropp (som du redan vet) så gott man kan med träning på olika sätt men också med sömn & kost och lite till...
Men jag försöker så gott jag kan med alla dessa delar, du vet att hinna med allt liksom men jag har satt mindre krav på mig själv.
Känns bra.
Mitt motto är "Allt jag rör på mig är bättre än inget" Så jag har mer realistiska mål som tex 5000 steg om dagen, det brukar jag kunna få till men ibland inte. Försöker ändå vara nöjd. Allt är bättre än inget...
 
UTMATTNING 
Sen min utmattning 2009 så har jag lärt mig MER vad jag behöver för att må bra.
Och ja- det är ju en mix av många saker som behövs bla fysisk träning, mental träning, andning, sömn, kost, glädje, familjen, sänka kraven, säga nej, säga ja och vara nöjd med det jag får gjort...
Har blivit så mycket snällare mot mig själv.
 
MAMMA & DEMENS 
 
Men gällande kosten så försöker jag äta så bra som det är möjligt. Varierad kost med fisk, kött, vegetarisk och grönsaker & frukt. 
Jag tänker ganska mycket på det eftersom jag dels är sjuksköterska jag tänker också på min mamma, som inte skötte sin kost sådär "med flaggan i topp" liksom. 
Och mamma drabbades av en vaskulär demens redan när hon var 60-65 år.
En av orsakerna kan vara kosten men också såklart spelar andra faktorer in så som rökning, stress och genetik. Så hennes sista år som hon levde bodde hon på ett demensboende. 
 
KOSTEN & KOSTTILLSKOTT 
 
Det jag har bestämt mig för det är att påverka allt det som jag kan påverka. För jag vill INTE drabbas av denna fruktansvärda sjukdom som mamma gjorde.
(Och det är ju himla tur att jag aldrig har rökat iaf)
 
Så ja- för att kunna påverka min hälsa ännu mer än det jag redan har skrivit om så äter jag också kosttillskott. Bla Omega-3 som jag vet ÄR bra för hjärtat, hjärnan, synen och även för musklerna och skelettet. 
 
Sen ca 4 månader tillbaka äter jag nu Omega-3 från Fritt Flyt Omega-3 och jag känner att jag mår bra utav dessa. Bl.a. upplever jag att jag är lite mer snabbtänkt och har mindre ont i mina händer och leder. 
 
 
 
 
Om du vill se lite mer varför jag äter Omega-3?
Då kan titta på en reels som jag gjorde för några veckor sen på instagram. 
 
 
Och visst är det underbara bilder! Tack Ulrika för dessa! Och tycker du om inlägget så får du GÄRNA klicka på hjärtat nedanför. 

Kram 
Maggan 💗