30 december 2022

FYLLA ETT ÅR TILL

Inspiration

(null)
Magiska siffror 

Japp. Då var dags för mig att bli ett år till. 
Från 59 år till siffran 60, och jag har ’smakat’ på dessa siffror sen i somras då maken fyllde just detta. Siffrorna är lite magiska på något vis. Och jag känner mig inte alls som siffrorna, och jag vet att det bara en siffra. Men ändå. 

Tror också att jag tänker på mina föräldrar och mina mor och farföräldrar när de var 60 år. De var ju på något vis jättegamla då. Eller beror det på att jag själv var yngre och man vänjer sig och ’tänjer på siffrorna’ själv med en egen stigande ålder?

Jag vet inte. 
Men 60 år är jag nu. Stolt. Och väldigt tacksam att få möjlighet att få fylla 60 år. Att jag är någorlunda frisk. Har en kropp som bär mig och att jag fortfarande kan använda den till nästan allt som tidigare. Eller nästan iaf, För ja några småkrämpor har det allt blivit. Och ja lite mer rynkor. 
Men att fira sin födelsedag här i Zanzibar var det bästa jag har gjort. Ville inte att dagen skulle ta slut. Firade hela dagen. Love it. 
(null)


Sticka ut hakan 
Men nu ska jag sticka ut hakan lite, jag tycker själv att jag har blivit stiligare med ökande ålder. Kaxigt eller hur? Men jag tycker det. 
Så just nu känns det väldigt bra att åldras. För alternativet är inte alls så roligt. Eller hur…

Målet är att bli 90 år
Men som du vet, mitt mål är att bli 90 år. Så jag har lovat mig själv att ta hand om mig på allra bästa vis. Detta är extra starkt hos mig då vi i familjen har demens. Min mamma hade vaskulär demens, och dog 2013. Så ja jag har lovat mig själv att ta hand om mig. Så jag mår bra. Du vet allt. Sova bra, äta bra, träna lagom och inte stressa…

Tiden går snabbt

Det som jag känner mest är fasen vad tiden går snabbt, och det är så mycket mer som jag vill göra och uppleva. Det blir jag ännu mer varse om när nu jag fyller just siffran 60. 

Och jag vill bli ännu bättre på att ta vara på just tiden som är framför mig. Jag vill skapa mer tid för att kunna vara ledig och att vara mer med mina barn och barnbarn. 
Och så vill jag träna mer. 
(null)

(null)

(null)

Men nu ska jag ta mig ett dopp. Och njuta.

Kraaaam från en glad 60-åring. ❤️🥂